Culeg vise, primesc pe gratis, nu-i musai de azi sa le mai duceti la gunoi,

Culeg vise, le iau cu drag si va rog sa nu mi le mai cereti inapoi

Culeg vise Despre lumea ce-o pictati cand erati mici

Culeg vise Despre ingeri si despre lupta dintre oameni si furnici

Culeg vise, ochi albastri - Prima dragoste pe care n-ai s-o uiti cat vei trai

Vise ascunse ce nu credeai ca se pot implini... (Paula Seling)



vineri, 5 martie 2010

Luna lui Faurar
















2 comentarii:

  1. Numele lunii februarie provine din latina, Februaris, onis..si inseamna curatenie, purificare.
    I.L. Caragiale, spunea despre februarie: "Carnavalul este in putere. Cati nu vor ramane becheri,se vor casatori. Balurile mascate vor hotarai pe multi casatoriti sa porneasca jalba de despartanie."

    RăspundețiȘtergere
  2. Denumirea de Faurar vine de la Faur, adica timpul cand se ascuteau uneltele pentru inceputul sezonului agrar. Pentru ca are 28 sau 29 de zile, Faurar este considerat fratele cel mic al lunilor anului.

    Sfantul Trifon (Trif Nebunul): sfant care apara viile si livezile de omizi, lacuste, viermi, gandaci. Pentru a proteja holdele de insecte, era sarbatorit prin diferite interdictii la munca. Oamenii se duc dimineata la biserica ca sa ia aghiazma facuta anume, cu care stropesc viile, livezile, gradinile.
    Numele de Trif Nebunul, dupa istorisirile populare, i se trage din faptul ca a speriat-o pe Maica Domnului atunci cand aceasta se ducea la biserica dupa 40 de zile de la Nasterea lui Iisus Hristos.

    Sfantul Vlasie (11 februarie): in aceasta zi incep sa se intoarca pasarile migratoare; Sfantul Vlasie este protectorul femeilor gravide; sarbatoarea este respectata de femeile gravide pentru a naste copii sanatosi.

    Dragobete - Sarbatoarea Indragostitilor (24 februarie): este fiul Dochiei, identificat cu Cupidon in mitologia romana si Eros in mitologia greaca. In unele zone Dragobetele poarta numele de Navalnicul, flacau care ia mintile fetelor si tinerelor femei. El a fost transformat de Maica Domnului in floarea cu acelasi nume. Acum pasarile incep sa isi faca cuiburi. Baietii si fetele trebuie sa se intalneasca de Dragobete ca sa ramana indragostiti tot anul.

    RăspundețiȘtergere